יום שלישי כ"ט בניסן תשפ"ד 07/05/2024
חפש

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

חדשות

63% מהפלסטינים: המשט - ניצחון שלנו

סקר שנערך בקרב האוכלוסיה הפלסטינית לאחר אירועי המשט לעזה מעלה כי 63% מהפלסטינים סבורים כי הם הצד שניצח באירוע. עוד מגלה הסקר: עליה בנכונות הישראלים והפלסטינים לפשרות ופסימיות בשני הצדדים ביחס לעתיד תהליך השלום

יוסי בלוך, י"ז בתמוז תש"ע - 29/06/2010 11:21
מי ניצח? בעקבות אירועי המשט לעזה בתחילת חודש יוני השנה, 63% מהפלסטינים סבורים כי הם הצד שניצח באירוע. 50% מהישראלים מטילים את האחריות על התוצאות הקשות של האירוע על מארגני המשט. רק 28% מהישראלים סבורים כי הדרג המדיני שהחליט על ההשתלטות הוא האחראי לתוצאות ו-13% סבורים כי האחריות היא של הדרג הצבאי שביצע את ההשתלטות. ממצאים אלו עולים מסקר שנערך במשותף על ידי מכון הרי ס' טרומן לקידום השלום באוניברסיטה העברית והמרכז הפלסטיני למדיניות ולחקר דעת קהל ברמאללה (PSR) בין 6 ל-16 ביוני 2010.
נוסף לכך, מראה הסקר עליה בתמיכת הציבור הישראלי והציבור הפלסטיני במתווה קלינטון להסדר, בהשוואה לתמיכה שלה הוא זכה ב-2009: 52% מהפלסטינים חצויים כיום בין תמיכה והתנגדות למתווה (49% תומכים ו-49% מתנגדים). רמת תמיכה זו מבטאת עליה של 11 נקודות אחוז בהשוואה ל-2009. רוב הישראלים (52%) תומכים במתווה ורק 37% מתנגדים לו. רמת תמיכה זו דומה לרמה שנצפתה בשנים 2006 עד 2008, אך גבוהה מהתמיכה ב-2009 (46%).

למרות העלייה בנכונות לפשרה בקרב שני הצדדים, הן הפלסטינים והן הישראלים אינם מאמינים שתקום מדינה פלסטינית עצמאית לצד ישראל ב-5 השנים הבאות. שני שלישים מהציבור הישראלי ושני שלישים מהציבור הפלסטיני סבורים כי הסיכויים להקמת מדינה פלסטינית עצמאית נמוכים או כלל לא קיימים.

נתונים נוספים שעולים מהסקר הם כי 72% מהפלסטינים תומכים בחרם על מוצרים המיוצרים בהתנחלויות, אך עם זאת 60% מתנגדים לאיסור על פלסטינים לעבוד בהתנחלויות. 44% סבורים שהחרם יפגע בשיחות הקרבה והאחרים חצויים בין הערכה שהוא יועיל לשיחות לבין הערכה שלא תהיה לו כלל השפעה. כמחצית מהישראלים סבורים שהחרם לא ישנה דבר, 37% סבורים שהחרם יפגע בשיחות, ו-8% סבורים שהוא יועיל להן.

המדגם הפלסטיני מייצג את תושבי הגדה רצועת עזה ומזרח ירושלים וכלל 1270 מרואיינים מגיל 18 ומעלה שרואיינו ב-127 מקומות בגדה וברצועת עזה בראיונות פנים אל פנים. גודל טעות הדגימה הוא 3%. הראיונות נערכו בין 10 ל-13 ביוני 2010. הנתונים הישראלים נאספו בראיונות טלפוניים בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל (810 נשאלים). הראיונות בוצעו בעברית, ערבית ורוסית בין 6 ל- 16 ביוני 2010. גודל טעות הדגימה הוא 3.5%.

הסקר תוכנן ונוהל בידי פרופ' יעקב שמיר מהמכון למחקר ע"ש הרי ס' טרומן למען קידום השלום והמחלקה לתקשורת באוניברסיטה העברית ופרופ' חליל שקאקי ראש המכון למדיניות וחקר דעת קהל (PSR) ברמאללה. הסקר נערך בתמיכת קרן פורד (קהיר) וקרן אדנאואר (ירושלים ורמאללה).