איך יודעים לבחור דגים טריים?
איך יודעים לבחור דגים טריים?
מה לבחון, איך לבדוק - מגדלי הדגים מסבירים לכם בדיוק מה לעשות כדי שלא גם לשלם וגם בסופו של לאכול את ה'דג המריח'...
1.עור הדג- על עור הדג להיות מבריק,לח ומעט רירי,דבר המבטיח את טריותו.
2.בשר הדג- גמיש אך נוקשה- על הבשר להיות גמיש אך נוקשה.לחצו באמצעות האצבע על עורו של הדג וודאו שלא נוצרה בו גומה והוא נשאר מתוח.
3.צבע הזימים- הזימים צריכים להיות אדומים.
4. עיני הדג- כאשר אתם בוחרים דג-הסתכלו לו בעיניים וודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות.
[צלם] |
5.ריח הדג - שימו לב לריחו של הדג. ריח לא נעים מעיד על אי טריות.
6.אחסון הדג - במקרר ולא במקפיא. ודאו שהדג אוחסן במקרר,מכוסה בפתיתי קרח השומרים על הקור,אך לא מקפיאים אותו.
7.היכן ניתן לרכוש דג? - עדיף תמיד לרכוש דגים טריים בחנויות או ברשתות שיווק הנמצאות בפיקוח משרד הבריאות.
8.היכן מומלץ לנקות את הדג? - לא מומלץ לנקות את הדגים לבד, עדיף לדרוש מהמוכר לעשות זאת בעת הקנייה.
9.עד מתי ניתן לאחסן את הדג?- אם אין אוכלים את הדג ביום הקנייה יש לאחסן אותו במקרר בשקית ניילון סגורה למשך 3-4 ימים בלבד, או במקפיא לתקופה ארוכה יותר
[] |
ארגון מגדלי הדגים בישראל הוא אגודה חקלאית שיתופית. הארגון הוקם בשנת 1938 ומונה כיום 38 חברים פעילים.
בבריכות הדגים באזור עמקי בית שאן, גלבוע והירדן מיוצרים כ-70% מכמות הדגים בארץ. יתרת הדגים מגיעים מאזור החוף, המפרץ והגליל