יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26/04/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

איך יודעים לבחור דגים טריים?

איך יודעים לבחור דגים טריים?

מה לבחון, איך לבדוק - מגדלי הדגים מסבירים לכם בדיוק מה לעשות כדי שלא גם לשלם וגם בסופו של לאכול את ה'דג המריח'...

שירות מערכת 'טוג', ט' באדר תש"ע - 23/02/2010 09:20
לקראת חג הפסח ארגון מגדלי הדגים מסביר מה חייבים לבדוק בכדי לוודא שהדג טרי. בחג מזנקת כמות הדגים הנמכרת בארץ כמעט בחצי.

1.עור הדג- על עור הדג להיות מבריק,לח ומעט רירי,דבר המבטיח את טריותו.

2.בשר הדג- גמיש אך נוקשה- על הבשר להיות גמיש אך נוקשה.לחצו באמצעות האצבע על עורו של הדג וודאו שלא נוצרה בו גומה והוא נשאר מתוח.

3.צבע הזימים- הזימים צריכים להיות אדומים.

4. עיני הדג- כאשר אתם בוחרים דג-הסתכלו לו בעיניים וודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות.
Flash 90
  [צלם]

5.ריח הדג - שימו לב לריחו של הדג. ריח לא נעים מעיד על אי טריות.

6.אחסון הדג - במקרר ולא במקפיא. ודאו שהדג אוחסן במקרר,מכוסה בפתיתי קרח השומרים על הקור,אך לא מקפיאים אותו.

7.היכן ניתן לרכוש דג? - עדיף תמיד לרכוש דגים טריים בחנויות או ברשתות שיווק הנמצאות בפיקוח משרד הבריאות.

8.היכן מומלץ לנקות את הדג? - לא מומלץ לנקות את הדגים לבד, עדיף לדרוש מהמוכר לעשות זאת בעת הקנייה.

9.עד מתי ניתן לאחסן את הדג?- אם אין אוכלים את הדג ביום הקנייה יש לאחסן אותו במקרר בשקית ניילון סגורה למשך 3-4 ימים בלבד, או במקפיא לתקופה ארוכה יותר
  []


ארגון מגדלי הדגים בישראל הוא אגודה חקלאית שיתופית. הארגון הוקם בשנת 1938 ומונה כיום 38 חברים פעילים.
בבריכות הדגים באזור עמקי בית שאן, גלבוע והירדן מיוצרים כ-70% מכמות הדגים בארץ. יתרת הדגים מגיעים מאזור החוף, המפרץ והגליל