יום שישי כ"ד באב תש"פ 14/08/2020
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

אזני המן מבצק פילו במילוי קרם חלבה

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

לא סתם 'אוזני המן', ולא סתם מילוי. מתכון מעולה ל'אוזניים' משובחות. תתחילו להתחרש מן המחמאות הצפויות!

קייטרינג 'תמרים' י"א באדר תש"ע - 25/02/2010

מצרכים:

8 דפי פילו מופשרים
100 גר'  חמאה ממומסת
50 גר' פרג טחון טרי
100 גר' פירורי לחם


למלית


300 גר'  חלבה
מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית תמצית וניל


אופן ההכנה


מורחים כל עלה פילו בחמאה ממומסת באמצעות מברשת ומפזרים על החמאה את פירורי הלחם והפרג. שמים מעל עלה פילו נוסף וחוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים, עד לקבלת 4 שכבות.


ממיסים את החלבה, הוניל והשמנת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב ועד קבלת ממרח חלבה ומצננים.


בעזרת כוס קטנה ומשומנת קורצים עיגולים מבצק הפילו. ממלאים את מרכז העיגולים בקרם החלבה המצונן ומקפלים ליצירת אוזן המן משלושת הצדדים. מעטרים מעל באבקת סוכר ובשבבי חלבה.

בהצלחה, בתיאבון ופורים שמח, מאת 'קייטרינג תמרים'

*המתכון באדיבות 'קייטרינג תמרים', המתמחים באירועים קטנים ובמגוון תחומי תפריטים.