מתכון
עוגת גבינה
מתכון חלבי אידיאלי, משובח ומעולה גם ויז'ואלית עם אפשרות בחירה של ארבעה טעמים: קרמל, קפה ופקאן סיני, פירות אדומים ותפוזים
הציפוי מעניק את הטעם השונה והייחודי לכל עוגה, ושוחרות הגיוונים מוזמנות לבחור בין הטעם המתוק העשיר לבין הטעם החמצמץ המאזן.
עוגת גבינה בסיסית
בצק
רכיבים:
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם מרגרינה
150 גרם קמח
1 ביצה
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. שוטחים בתבנית בקוטר 24-26 ס"מ. אופים כ- 10 דקות עד להזהבה קלה.
שכבת הגבינה
רכיבים:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
500 גרם גבינה לבנה
1 מיכל שמנת חמוצה
4\3 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר תוך כדי הקצפה איטית עד להתאחדות המרכיבים. יוצקים את הבלילה מעל הבצק האפוי למחצה. אופים כשעה ועשר דקות בחום של 180 מעלות. מצננים היטב.
העוגה בציפוי התפוזים[] |
ציפוי התפוזים
רכיבים:
4\3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2\1 כפית קליפת לימון או תפוז
3 ביצים
2\1 1 סוכר
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מבשלים מיץ תפוזים, קליפת לימון, ביצים וסוכר תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. מקררים היטב ויוצקים מעל העוגה.
העוגה בציפוי הפירות האדומים [] |
לציפוי הפירות האדומים
רכיבים:
1 מתכון ציפוי תפוזים
4\1 כוס תות או פירות יער טחונים
אופן ההכנה:
מכינים את ציפוי התפוזים כפי המוסבר במתכון שלעיל, ולאחר הוספת החמאה מוסיפים גם 1/4 כוס תות או פירות יער טחונים. יוצקים את הציפוי מעל העוגה.
העוגה בציפוי הקרמל [] |
לציפוי הקרמל:
רכיבים:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עם חלב ו- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המקצף ומוסיפים את ריבת החלב.
העוגה בציפוי הקפה ופקאן סיני []
לציפוי קפה ופקאן סיני:
רכיבים:
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
2 כפות קפה משובח מדולל במעט מים
4\1 כוס פקאן סיני קצוץ דק
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עם 4 כפות סוכר לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המקצף ומוסיפים את הקפה ואת הפקאן הגרוס.
משוב:
אני לא ממליצה להקפיא את העוגה.
לשאלתך, אפיתי את העוגה ברינג משולש, קיררתי ושפכתי את הציפוי כשהעוגה עדיין ברינג. הקפאתי מעט ואז שחררתי מהרינג. תהליך זה גורם לציפוי להיראות גבוה ללא כל מייצבים
שאלות נוספות? בבקשה
כמו תמיד, אני לכל שאלה
------------------------------------
-
24. פשוט מדהים
מורן 10/12/2009 12:44במקרה נכנסתי לאתר.אני לא אישה דתיה.אני פשוט בהלם מהביצועים!!מ ד ה י ם -
23. האם הוספת מייצבים לעוגה עצמה
ציפי 08/12/2009 12:40בשביל שתהיה כ"כ גבוהה? או שהיא קפואה? -
22. שאלה וגם תודה
יעל מהמרכז 08/12/2009 12:21האם אפשר לשלב 2 ציפויים יחד?למשל קרמל וקפה?תודה על המדור המדהים -
21. לכמה מנות מיועדים הכמויות? [לל"ת]
חפצי 07/12/2009 11:51 -
20. שפתיים יישקו...
מטי 05/12/2009 23:41אהבו אצלי מאוד מאוד למרות שלא יצא יפה כמו בתמונה... -
19. ציפוי הקרמל בהחלט מנצח...
מיכל 05/12/2009 23:35שווה לנסות! -
18. פורסמו תשובות לשאלותיכן [לל"ת]
מערכת 'אתרוג' 03/12/2009 18:22 -
17. מה זה רוחניות של אשה יהודית אם לא מאכלים לבני ביתה?
אני בעצמי 03/12/2009 01:41לא רוצות לטרוח על מתכונים - לא חייבות, אבל מה התפלספות המיותרת הזו בכלל? -
16. מדור נפלא ושאלה
אופה רצינית... 02/12/2009 19:47האם ניתן להקפיא את העוגה עם הציפוי? -
15. איך יוצרים את הקישוטים למיניהם? הם מדהימים,
מיכל 02/12/2009 18:59וכן באיזה רינג אפית את העוגה? משולש?
היינו שמחות לקבל הסברים כיצד להגיע לגימור הסופי המושלם. למשל- האם העוגה באמת יציבה במציאות או שמוסיפים לה מייצב.וכן כיצד הציפוי כ"כ גבוה ויציב?
בכ"א תודה רבה על המדור! -
14. מדור נפלא שאפשר לענג איתו את השבת!
חוי 02/12/2009 14:05ממש ממש לא סותר איכות רוחנית! -
13. תשובה לריקי
מישהי שמאוד מודה על המדור 02/12/2009 14:03להתענג בתענוגים.ברבורים וסליו דגים.כל מילה נוספת מיותרת -
12. התגובה שלי, אל תכעסו עלי
ריקי 02/12/2009 11:38אני חושבת שהמתכונים איכותיים מאוד, והכל טוב ויפה. אבל השבת אינה מתחילה ומסתיימת בעוגה ובאוכל המוגשים, השבת מתחילה באיכות הרוחנית. -
11. תודה רבה ושאלה
שירה 02/12/2009 11:07מה עושים כשאין תותים? -
10. מתכון מצוין ומאוד מדוייק
שרי ש 01/12/2009 11:11יש לציין שכל המתכונים של אפרת מדוייקים מאוד! -
9. תודה על המדור
אסתי 30/11/2009 23:01אני נהינת כל פעם לפתוח ולבדוק מה חדש במדור.
תודה רבה ומחכה להמשך -
8. תודה על המדור..רמה גבוהה מאוד
חוי 29/11/2009 15:45מחכה ל2 ציפויים נוספים.... -
7. איפה אופן ההכנה של ציפוי הפירות האדומים? [לל"ת]
שבי 29/11/2009 12:23 -
6. וואלה....עשיתם לי את השבת!!
מימי 28/11/2009 21:02זה היה טעים יפה חוסל עד הפירור האחרון! -
5. ואווווווווו!!!!!!!! איזה יופי!!!!!
מתלהבת!! 27/11/2009 00:58כאחת שאוהבת "להפגיז" באוכל אני פשוט מתענגת עם כל מתכון... תודה!! -
4. אבל
בתי 26/11/2009 19:13אילו עוד טעמים אפשר לעשות? -
3. איך יוצרים את המניפה היפהפיה
שני 26/11/2009 18:21והמקלות הצבעוניים? -
2. מה עם שאר הציפויים
שני 26/11/2009 18:20שמצוינים בתחילת המתכון? זה סיפור בהמשכים?
תודה על המתכונים היפהפיים! -
1. נראה משהו שאפשר לבצע.... [לל"ת]
רות 26/11/2009 15:49
25. איפה מסתתר הבצק בתמונה? [לל"ת]
מירי 10/12/2009 23:08