יום חמישי י"ח באדר ב תשפ"ד 28/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

מוס שוקולד וקרוקנט בציפוי שוקולד מבריק

המקצף - במקפיא

כדי להבטיח את הצלחת הקצף, הכניסו את המקצף לכמה דקות במקפיא. הקור של המקצף ימנע את נפילת הקצף, גם אם הביצים אינן קרות מספיק.
מובטח: קצף גבוה, עשיר, צח ויפה.

(נ. ליברמן)

שוב מוס, אך הפעם מקורי ומעניין במיוחד, מנה יפהפיה ולא בהרבה עבודה, מוזמנת לנסות

אפרת ליבפרוינד, שף קונריטורית כ"ב בחשון תש"ע - 09/11/2009
הפעם זו מנת קינוח מדהימה ביופייה, אך כמה שהיא יפה, כך היא גם קלה מאד לביצוע.

ניתן להשתמש בתבניות סיליקון בצורת חצאי כדור, או בכל צורה שהיא, לחילופין, אפשר גם להשתמש בתבנית רגילה בגודל 15*20, לחכות שהמוס יקפא, לחתוך לריבועים ואז לצפותו בשוקולד. 

לעבודה:

 
קרוקנט:

מרכיבים:

2\1 כוס סוכר
4\1 כוס אגוזי לוז קלויים
4\1 כוס שקדים קלויים
 

אופן ההכנה:

ממיסים את הסוכר עד שמתקבל קרמל בצבע ענבר (דבש). מוסיפים את האגוזים והשקדים בעזרת כף עץ, ומערבבים היטב בסוכר המומס. ברגע שהרביכה מתקשה מעט- שופכים אותה מיד על ריבוע נייר כסף שהוכן מראש על השיש. מצננים היטב.

לאחר שהקרוקנט התקרר לחלוטין-שוברים לחלקים עדינים בעזרת מעבד מזון או פטיש.
 

המוס:

מרכיבים:

3 ביצים
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
150 ג' שוקולד רוזמרי פרווה (או לחילופין- שוקולד מריר אחר + 2 כפות אבקת נוגט)
1 מיכל ריצ'
 
אופן ההכנה:

מקציפים ביצים שלמות עם האינסטנט פודינג לקצף יציב 6 דקות.
ממיסים את השוקולד.
מאיטים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים תוך כדי הקצפה איטית.
בנפרד- מקציפים את הריצ', ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד והביצים. מוסיפים את הקורנקנט.
 
מכניסים  לתבנית בגודל הרצוי. מקפיאים כחמש שעות. משחררים  מהתבנית.
 
הציפוי:

מרכיבים:

250 גרם שוקולד מריר
3 כפות סירופ תירס או גלוקוזה
1 מיכל ריצ'

מוס השוקולד  []

אופן ההכנה:

מבשלים יחד את כל חמרי הציפוי עד לאיחוד מלא
ממתינים מעט כדי שהציפוי לא יהיה ממש רותח ושופכים מעל המוס הקפוא.
ניתן לקשט בשיירי האגוזים והשקדים.

יש להדגיש, כי לפני שמוזגים את ציפוי השוקולד החם והנוזלי- המוס חייב להיות קפוא מאד!

הרבה הצלחה!

כמו תמיד, אני כאן לכל שאלה.




----------------------------
משוב:
(עודכן: 22:10, 10/11/2009 ) 

סירופ תירס ניתן לקנות בכל מכולת. זה הזמן להתחיל להכיר מוצרים פשוטים שמצויים בכל חנות, ולהשתמש בהם ליצירת דברים מדהימים.
גלוקוזה  - ניתן למצוא בחנויות למוצרי אפייה.

לשאלתך האם יש להם תחליף - לא. אין לוותר עליהם משום שהם גורמים לברק המדהים של הציפוי.

ו - המרשם מתאים ל12 מנות.

למי ששאלה לגבי מרקם הציפוי - ובכן, הציפוי אינו מתקשה אלא נשאר רך, ולכן הוא המאים לקינוחים ולא לפטיפורים.

שאלות נוספות? בשמחה.

  1. 22. מתכונים דיאטטים
    בלה 06/12/2009 13:20
    אני כעת בתהליך הרזיה ואין לי אפשרות לאכול את המוסים האלו.
    האם יש באפשרותך לתת גם מתכונים דלי קלוריות? תודה
  2. 21. מתכונים לעוגות בתבנית תנור גדולה
    שפרה 01/12/2009 09:27
    מיוחד! כל המתכונים שפרסמתם.אשמח לקבל מתכונים לעוגות בתבנית גדולה .בתודה ...
  3. 20. טעים טעים טעים
    שירן 29/11/2009 15:45
    אין מילים
  4. 19. עודכן אופן הכנת המתכון
    מערכת 'אתרוג' 16/11/2009 17:06
    על-פי בקשתכן
  5. 18. מ ד ה י ם
    שפרה מבני ברק 15/11/2009 11:04
    יצא לי מדהים.היה לי ממש כיף להגיש וקיבלתי המון מחמאות.תודה!
  6. 17. תכלס'!
    שלי 12/11/2009 22:24
    איך מכינים את הציפוי??????????
  7. 16. לשירי
    אשדודית 12/11/2009 17:59
    כל חנות למוצרי אפיה מחזיקה צבע מאכל שחור.מנסיוני לא כדאי להשתמש זה ממש נורא!
  8. 15. ניסיתי בינתיים רק את המוס יצא טעיםםםםםםם!! [לל"ת]
    אהובה 12/11/2009 17:57
  9. 14. תשובות
    חוי 12/11/2009 11:00
    איפה התשובות לשאלות 8 והלאה? ושאלה נוספת: האם הצפוי רטוב או מוקשה?
  10. 13. פורסמו תשובות לשאלותיכן [לל"ת]
    מערכת 'אתרוג' 11/11/2009 20:13
  11. 12. אולי אחת מכם יודעת היכן ניתן להשיג צבע מאכל שחור? בב"ב. [לל"ת]
    שירי 11/11/2009 20:08
  12. 11. מאוד רוצה לנסות את המתכון
    מיכלי 11/11/2009 15:43
    היכן משיגים את התבנית הזאת?
  13. 10. ציפוי
    שני 10/11/2009 23:27
    לא מפורט אופן ההכנה של הציפוי.
  14. 9. אופן ההכנה של הציפוי
    שני 10/11/2009 19:09
    לא פרטת.
  15. 8. האם
    חוי 10/11/2009 15:41
    סירופ תירס =סירופ מייפל?
  16. 7. פורסמו תשובות לשאלותיכן
    מערכת 'אתרוג' 10/11/2009 12:00
    בהצלחה ובהנאה
  17. 6. שמעתי שאפרת נתנה גם מתכונים לאוכל
    פניני ש 10/11/2009 11:52
    חיפשתי בכל האתר...היכן הם??
  18. 5. אין אפס היצירות של אפרת פשוט מושלמות!!
    שושנה מ מבני ברק 10/11/2009 11:50
    אין מילים
  19. 4. המראה........מדהים!!!
    יפי 09/11/2009 23:06
    המראה.....מדהים ממש
  20. 3. שאלה
    מירי 09/11/2009 22:35
    לכמה מנות זה מספיק?
    מה זה סירופ תירס או גלוקוזה? בשביל מהזה? האם יש תחליף? איפה קונים?
  21. 2. mous kroknet
    shoshana 09/11/2009 19:49
    ANI LO IODAAT MA ZE KROKINET IAVEKAT NOUGA IANI ROTSA LHAGID LAH CHEHAMOUS CHOKOLAD HAIA THIM VETODA AL HAMTONIM CHELAH OD BAKACHA IM EFECHAR LATET MATEON CHEL CHOOLAD PETY FOUR VETODA MEROCH
  22. 1. מה עם קצת אוכל בריא?
    הכי טוב 09/11/2009 19:25
    אני קוראת בענין את התתכונים אנחנו עכשיו מנסים להכנס לאוכל בריא בלי קצפת וכו.. אפשר אולי מתוכנים בריאים? תודה רבה