כיצד מייצרים טונה כשרה? תהליך מצולם
כיצד מייצרים טונה כשרה? תהליך מצולם
המזון הכשר הזמין במחוזותינו אינו מיוצר בקלות, יעקב פרידמן שופך אור על תהליכי הייצור - הפעם 'טונה כשרה'.
תהליך הייצור של כל סוגי המזון אינו קל כל כך, והוא מורכב מתהליך ארוך של שלבי הייצור השונים. ואם במזון רגיל התהליך אינו קל, שערו בנפשכם כמה מסובך הוא תהליך ייצור של מזון כשר. הדקדוק על כל כללי ההלכה והחומרות הנהוגות בבתי ישראל, מטיל על מערכת הכשרות והאישים האחראים בשטח עול כבד על הכתפיים.
ההתעניינות בתהליכי הייצור תמיד הייתה מסקרנת, וככל הנראה תמיד תהיה כזו. יעקב פרידמן שהצטרף למערכת אתרוג בשבוע האחרון מבטיח לשפוך מידי פעם אור על תהליכי הייצור המעניינים.
---
מערכת הכשרות SKS - shotz kosher services הינה מערכת שהוקמה לפני שנים רבות ע"י הרב דוד מושקוביץ שליט"א האדמו"ר משאץ באשדוד, ומתמחה בתהליכי ייצור מורכבים של מזון כשר. הגלרייה המצולמת המצ"ב צולמה על ידי איש צוות של sks לבקשתנו, והיא מתעדת תהליך ייצור של טונה כשרה.
בודקים את הדגים לפני תהליך הייצור. | צלם |
הכנת המגשים והכלים להכשרה. | צלם |
דגי טונה קטנים יחסית. | צלם |
מסמנים את העגלות והכלים הכשרים. | צלם |
תחילת תהליך הייצור, מעקב מדוקדק אחר כל שלב בתהליך הייצור. | צלם |
בדיקת הצינורות המובילים. | צלם |
בדיקה נוספת של הדגים לפני ההכנסה לתנור. | צלם |
הדלקת התנור - חובה שתיעשה על ידי יהודי. | צלם |
בדיקת התנור לפני ההכשרה, חובה לבדוק שאכן הכל נוקה ואין שיירים מקו הייצור הקודם. | צלם |
הכנסת פחמים לתנור ע"י יהודי. | צלם |
הדלקת הקיטור אף היא נעשית על ידי יהודי. | צלם |
מעקב מדוקדק ביותר אחר ניקוי הדגים מתולעים. | צלם |
-
הייצור של דגי הטונה נעשה לפני 5769 שנה, ביום רביעי. על האוניה, אולי מכשירים אותו לאכילת אלו שנבראו ביום השישי...
-
2. מרתק, כל הכבוד.
אליעזר פ. 07/06/2009 15:12איפה המפעל ? כי פעם שמעתי שאת כל היצור של דגי טונה עושים כבר על האוניה. -
1. יפה מאד, המשיכו
המגיב מאלעד 07/06/2009 09:15זה חומר מעניין, תמשיכו להביא חומרים כאלה.
3. ל-2
קבל עם 08/06/2009 12:49