יום שישי י"ט באדר ב תשפ"ד 29/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

כיצד מייצרים טונה כשרה? תהליך מצולם

כיצד מייצרים טונה כשרה? תהליך מצולם

המזון הכשר הזמין במחוזותינו אינו מיוצר בקלות, יעקב פרידמן שופך אור על תהליכי הייצור - הפעם 'טונה כשרה'.

יעקב פרידמן ט"ו בסיון תשס"ט - 07/06/2009 08:37

תהליך הייצור של כל סוגי המזון אינו קל כל כך, והוא מורכב מתהליך ארוך של שלבי הייצור השונים. ואם במזון רגיל התהליך אינו קל, שערו בנפשכם כמה מסובך הוא תהליך ייצור של מזון כשר. הדקדוק על כל כללי ההלכה והחומרות הנהוגות בבתי ישראל, מטיל על מערכת הכשרות והאישים האחראים בשטח עול כבד על הכתפיים.

ההתעניינות בתהליכי הייצור תמיד הייתה מסקרנת, וככל הנראה תמיד תהיה כזו. יעקב פרידמן שהצטרף למערכת אתרוג בשבוע האחרון מבטיח לשפוך מידי פעם אור על תהליכי הייצור המעניינים.



---

מערכת הכשרות SKS - shotz kosher services הינה מערכת שהוקמה לפני שנים רבות ע"י הרב דוד מושקוביץ שליט"א האדמו"ר משאץ באשדוד, ומתמחה בתהליכי ייצור מורכבים של מזון כשר. הגלרייה המצולמת המצ"ב צולמה על ידי איש צוות של sks לבקשתנו, והיא מתעדת תהליך ייצור של טונה כשרה.

sks
בודקים את הדגים לפני תהליך הייצור. צלם
sks
הכנת המגשים והכלים להכשרה. צלם
sks
דגי טונה קטנים יחסית. צלם
sks
מסמנים את העגלות והכלים הכשרים. צלם
sks
תחילת תהליך הייצור, מעקב מדוקדק אחר כל שלב בתהליך הייצור. צלם
sks
בדיקת הצינורות המובילים. צלם
sks
בדיקה נוספת של הדגים לפני ההכנסה לתנור. צלם
sks
הדלקת התנור - חובה שתיעשה על ידי יהודי. צלם
sks
בדיקת התנור לפני ההכשרה, חובה לבדוק שאכן הכל נוקה ואין שיירים מקו הייצור הקודם. צלם
sks
הכנסת פחמים לתנור ע"י יהודי. צלם
sks
הדלקת הקיטור אף היא נעשית על ידי יהודי. צלם
sks
מעקב מדוקדק ביותר אחר ניקוי הדגים מתולעים. צלם
  1. 3. ל-2
    קבל עם 08/06/2009 12:49
    הייצור של דגי הטונה נעשה לפני 5769 שנה, ביום רביעי. על האוניה, אולי מכשירים אותו לאכילת אלו שנבראו ביום השישי...
  2. 2. מרתק, כל הכבוד.
    אליעזר פ. 07/06/2009 15:12
    איפה המפעל ? כי פעם שמעתי שאת כל היצור של דגי טונה עושים כבר על האוניה.
  3. 1. יפה מאד, המשיכו
    המגיב מאלעד 07/06/2009 09:15
    זה חומר מעניין, תמשיכו להביא חומרים כאלה.