הסטריית הפיתות 2010
הסטריית הפיתות 2010
הסטריית החמץ לאחר חג הפסח: איך מתמודדים בעלי המאפיות עם הדרישה המוגברת לחמץ, דקות ספורות לאחר צאת החג? כתב טוג יצא לתעד אותם. בפנים: כל השלבים
כתב טוג יצא למאפיות, לתעד את המירוץ הבלתי ייאמן של המהמפך הקיצוני ביותר: ממצה אל החמץ ובשניות אחדות. צפו בגלריה:
קמח מהנפה [צלם] |
לישה[צלם] |
הבצק[צלם] |
נכנס למכונת העיבוד [צלם] |
התפחה ראשונה [צלם] |
[צלם] |
עובר למכונת העריכה [צלם] |
[צלם] |
[צלם] |
הכדורים יוצאים ממכונת העיבוד [צלם] |
[צלם] |
ארונות ההתפחה [צלם] |
[צלם] |
עובר לארונות ההתפחה [צלם] |
[צלם] |
תפח.. [צלם] |
[צלם] |
נכנס לתנור [צלם] |
[צלם] |
בתנור [צלם] |
היציאה מהתנור [צלם] |
[צלם] |
[צלם] |
מתקרר [צלם] |
[צלם] |
נארז למשלוח [צלם] |
את תמונות 'עשרת המכות' שנראות בפתח כל מאפייה חסכנו מכם, ולפיכך בזאת מסתיימת הגלריה.
אגב, לא כולם טורחים להתחיל את התהליך מתחילה. ישנן, כמובן, מאפיות שמכינות כמויות אדירות של חמץ מוקפא לפני הפסח הנמכר לגוי למהלך ימות החג, ומופשר לקהל (שמקפיד לקרוא את תווית ה'נאפה לאחר הפסח' שמופיעה/ לא מופיעה על אריזת הפסטה שרכש) כשהוא מדיף ניחוח. הדבר נעשה למורת רוח רבני ישראל.