יום שישי י"ט באדר ב תשפ"ד 29/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

לרגל החג :איך לחסוך למשק הבית מאות ואלפי שקלים בשנה?

לרגל החג :איך לחסוך למשק הבית מאות ואלפי שקלים בשנה?

בניגוד לתפיסה של רובנו, צרכנות נבונה אינה מוגבלת רק להשגת המחיר הזול ביותר או לניצול מבצע משתלם, אלא נכונה גם – ובעיקר – למעקב ולשליטה בהוצאות משק הבית שלנו

ערן קליין, מנהל סניף בנק מזרחי טפחות י"ז בניסן תש"ע - 01/04/2010 09:55
לדברי ערן קליין ממזרחי טפחות, אם תעקבו אחר התשלומים שלכם, תגלו כי ברוב המקרים אתם יכולים להשפיע על גובה העלות שלהם ולחסוך הוצאות. ניהול נבון עשוי לחסוך למשק הבית שלכם מאות ואף אלפי שקלים בשנה.

לפניכם 10 טיפים לחיסכון בעלויות ניהול חשבון העו"ש:

1. רכזו את הפעילות בחשבון אחד: איחוד החשבונות שלכם עשוי לשפר לעתים לא רק את העלויות אלא גם את תנאי החשבון. בחשבון בו סך ההכנסות גבוה יותר יתכנו הטבות משמעותיות יותר. במזרחי טפחות, למשל, חשבון עם שכר משותף של 17,000 ₪ ייחשב כחשבון מנהלים, המאפשר ליהנות משורה ארוכה של הטבות. זאת, בהשוואה לשני חשבונות עם משכורות של 10,000 ₪ ו-7,000 ₪ , בהם לא ניתן ליהנות מכל ההטבות המוצעות בחשבון מנהלים. דוגמא נוספת: איחוד פיקדונות בין חשבונות לפיקדון אחד עם סכום גבוה יותר עשוי להניב ריבית גבוהה יותר.

2. מעטו במשיכת מזומנים ועשו זאת בכספומט הקרוב ביותר לסניף שלכם: הקפידו לבצע מספר מצומצם של משיכות מזומן במהלך החודש ולמשוך סכום כסף שיספיק לכם לכל החודש. כל משיכה נושאת בעלות. זכרו, כי משיכה מכספומט שאינו צמוד לסניף בנק יקרה הרבה יותר.

3. השתמשו בתבונה בכרטיס האשראי: רכזו את כל החיובים בכרטיס האשראי – לחיסכון בעמלות; בטלו כרטיסי אשראי מיותרים וקבעו את מועד החיוב בכרטיס לאחר כניסת המשכורת לחשבון.

4. נצלו את הערוצים הישירים של הבנק: הבנקים גובים עמלה יקרה יותר על פעולות המבוצעות בסניף על-ידי פקיד. כיום ניתן לבצע את מרבית פעולות העו"ש באופן עצמאי בערוצים הישירים של הבנק. כך, למשל, תוכלו להפקיד שיקים ומזומן בתיבת שירות, להעביר כספים מחשבון לחשבון, לשלם חשבונות ולסחור בניירות ערך ישראליים וזרים באינטרנט ועוד.

5. בררו היטב מהי עלות כל פעולה שאתם מבצעים בחשבון : רצוי לברר מראש את עלותה של כל פעולה שאינה מאפיינת את הפעילות השוטפת בחשבון. לדוגמה, רכישת/המרת מט"ח, פעולה בניירות ערך, נטילת הלוואה וכיוצ'. בדקו בסניף האם אתם זכאים להטבות כלשהן.

6. עשו שימוש מבוקר בשיקים: שימוש מוגבר בשיקים מייקר את עלות ניהול החשבון. שלמו בכרטיס אשראי היכן שניתן וחסכו את עלות השיק, את עמלת השורה וכן את ימי האשראי עד מועד החיוב. כך גם תוכלו ליהנות מההטבות המוענקות לכם על-ידי חברות האשראי.

7. אתם במינוס? אל תחזיקו פיקדון קצר מועד: הימנעו מהחזקת פיקדונות קצרי מועד בחשבון אם אתם ביתרת חובה. הריבית על הפיקדונות לעולם לא תכסה את הריבית על המינוס בעו"ש.

8. לא מצליחים לצאת מהמינוס? קחו הלוואה: אם אתם נמצאים באופן קבוע ביתרות חובה, כדאי שתבדקו אפשרות ליטול הלוואה מהבנק שתכסה את יתרת החובה. במקביל, בטלו או הקטינו משמעותית את גובה המסגרת. שלמו בהדרגה את ההלוואה והתרגלו להתנהל מעתה ביתרות זכות בלבד. זה אפשרי! כך תחסכו את הריבית על המינוס שנמנית בדרך-כלל עם ההוצאות הגבוהות ביותר בחשבון.

9. תמיד בפלוס? ותרו על המסגרת: אם יש לכם מסגרת אשראי מאושרת ויתרת החשבון שלכם תמיד חיובית, ותרו על המסגרת. גם כשאינכם מנצלים את המסגרת הבנק גובה מכם עמלה על הקצאת האשראי. עם זאת, דעו כי מרגע ביטול המסגרת אין לכם אפשרות להיות ביתרת חובה. לכן, אם אתם צופים מצב כזה, יש לבקש מראש מהבנק לקבוע עבורכם מסגרת לתקופה מוגבלת על-פי הצורך.

10. הכי חשוב, שמרו על קשר עם סניף בנק שלכם: בקרו בסניף הבנק שלכם לפחות פעם בשנה. שבו עם הבנקאי שלכם ונתחו את הפעילות בחשבון. ודאו כי אתם מכירים היטב את אופן ההתנהלות שלכם בחשבון ואת העמלות והריביות שאתם משלמים. סיכוי טוב שתשביחו את יחסיכם עם הבנק ותפחיתו את עלויות ניהול החשבון.