יום שישי י"א בניסן תשפ"ד 19/04/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

עוברים את החנוכה בנס

עוברים את החנוכה בנס

עלייה חדה במספר הילדים המגיעים לאשפוז בשל כוויות מביאה אל המדריך המפורט הבא: כיצד תמנעו את הכוויה הבאה

מערכת 'אתרוג' כ"ח בכסלו תש"ע - 15/12/2009 06:04
חנוכה, הינו מועד מיוחד, הטומן בחובו סכנות שונות הנובעות מהאש והשמן הרותח.

למרבה הצער, ישנה עלייה של פי שלושה במספר הילדים המגיעים למיון עקב כוויה בזמן החג. ככלל, הסיבה השכיחה ביותר בישראל לכוויות בילדים היא נוזלים חמים (כשני שליש מהמקרים) והסיבה השנייה היא אש (כ 17%).

מה עושים על מנת שהחג היפה והמואר יהיה גם בטוח?

ד"ר הדר ירדני, מומחית לרפואת ילדים בקופת חולים לאומית- מחוז צפון, מעניקה טיפים לעבור את החג בשלום:

הכנת חנוכיות ונרות – ודאו כי החנוכיות אותן מכינים הילדים לא יהיו מחומר דליק. אל תכינו נרות משעווה.

הדלקת נרות – עד גיל תשע, אל תרשו לילדים להדליק את הנרות לבד. ככלל, מומלץ להדליק נרות עם נר ולא עם גפרור. מקמו את החנוכייה במקום בטוח, לא ליד או על חומר מתלקח – ווילון, מפות, נייר וכדומה. לא בקצה השולחן ולא במקום אליו ילדים מגיעים ויכולים למשוך ולהפוך. הרחיקו מצתים, גפרורים ונרות נוספים מטווח ידם של הילדים. היזהרו לא להדליק את הבגד או חלילה את השיער. אל תשאירו נרות דולקים ללא השגחה.

"באנו חושך לגרש.." – בזמן טכסי אש או משחקים מומלץ להשתמש בפנסים ולא בנרות.

טיגון לביבות וסופגניות – בישול משותף עם ילדים מאד מומלץ ואף רצוי. ערבבו יחד את החומרים, הכינו יחד את הסופגניות והלביבות אך הרחיקו את הילדים מהמטבח בזמן טיגונם בשמן הרותח. בעת הטיגון השתמשו בלהבים האחוריים והיזהרו משימוש בסירים ומחבתות עם ידיות הניתנות למשיכה.

בסיום הטיגון – הניחו את הסיר במקום גבוה ובטוח. ודאו שהסופגנייה או הלביבה מוגשים בטמפרטורה המתאימה לאכילה. יש לנהוג בזהירות באם מדובר בסופגניות עם חומר מילוי.

סביבונים ודמי חנוכה – כמו בכל שאר ימות השנה ילדים נוטים להכניס חפצים קטנים לפה. ודאו כי הסביבון אינו קטן ועל תתנו מעות חנוכה קטנים בידם.
 
חנוכה שמח!