יום שישי כ"ד באב תש"פ 14/08/2020
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

מתכון

קרפיון ברוטב חרדל ולימון

מכינים מאפי גבינה?

כל גבינה שאתם משתמשים בה, הקפידו שתהיה יבשה. כך תמנעו את היעלמות הפריכות הנדרשת, וכך גם תיצרו מאפה יציב ויפה יותר.

(טיפ שמרית)

המתכון הבא בסדרת 'קרפיון זה לא רק געפילטע פיש'. מתכון פיקנטי ומעניין

ארגון מגדלי הדגים י"א באדר תש"ע - 25/02/2010
חומרים (6 מנות)

3 קרפיונים (500 גרם כל אחד)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצ כוס עלי תרד קצוצים
2 כוסות מיץ לימון ממותק
1-2חלמוני ביצים
1כפית אבקת חרדל
מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל קצוץ
2 קישואים ירוקים חתוכים לפרוסות עגולות
שמן טיגון
מים/ יין לבן לפי הצורך

אופן ההכנה:

מנקים את הדגים ומנגבים אותם. חותכים לאורך, מצד הבטן.
מבלי לפגוע בגב ומוציאים את האידרה בלי שיישאר עליה בשר.
ממליחים קלות, בפנים ובחוץ, ומניחים בצד.
אילוסטרציה
  [צלם]

יוצקים את השמן לסיר הבישול, מחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט.
מוסיפים את הקישואים עם עלי תרד מערבבים ומוסיפים פטרוזיליה. ומטגנים זמן מה. מורידים מהאש.

מנגבים את הדגים עד שהם יבשים,מחלקים כל דג לשניים, או למנות הרצויות. מגלגלים במעט קמח, מטגנים בשמן משני הצדדים, לזהוב קל, בלי להפריז.

מסדרים את הפרוסות הדגים בסיר, על הירקות וביניהם

בוללים את מיץ הלימון עם התבלינים ושופכים לסיר. מוסיפים מים או יין עד לכיסוי הדגים (לא יותר) ומביאים לידי רתיחה. מנערים את הסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 ד'.

מערבבים חלמון (או שניים לפי כמות התבשיל) עם החרדל, מדללים במעט מציר הדגים (או במים) ויוצקים על הדגים. מנערים את הסיר עד שהחלמון יתערבב ברוטב. ממשיכים בבישול עוד כ-20 דקות.

אופן ההגשה:

להגיש פושר ,עם רוטב וירקות מהתבשיל, או קר, לאחר שמירה במקרר