שבת כ"א בסיון תשפ"ג 10/06/2023
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

פרשת שבוע

הרב ברוק פותר את חידת החיים

ככל שהשתחררו יצרים יורת פראיים ויותר קמאיים נראתה חידת החיים פתורה יותר. מובנת יותר? הרב יוסף ברוק מפרק את שאלת החיים לגורמים ובונה את התשובה לתלפיות. "לְמַעַן הוֹדִיעֲךָ, כִּי לֹא עַל הַלֶּחֶם לְבַדּוֹ יִחְיֶה הָאָדָם, כִּי עַל כָּל מוֹצָא פִי ה' יִחְיֶה הָאָדָם"

הרב יוסף ברוק, ראש ישיבת 'נתיבות עולם', י"ח באב תש"ע - 29/07/2010 13:57
מאז ומעולם חפש האדם את הַמְעְבֵר ללחם,

"חידת החיים" קרא לזה החזון איש בלשונו המליצית, משהו בתוכנו מתקומם כנגד האפשרות שכל מעגל החיים סובב סביב הלחם, הקיום הפיזיולוגי, צרכי הגוף.

חייב להיות משהו גדול יותר שיצדיק את ה"סבוב" שלנו בעולם ה"מסתובב".

ברומא פתרו את "החידה" ע"י דחייתה ודחיקתה באמצעות השעשועים. הסטת הרגש אל הזירה, המונים גדשו את היציעים. ואז ככל שהשתחררו יצרים יותר קמאיים ופראיים יאפילו על הרצון לפתרון החידה ובקשת המשמעות. (היו גם סיבות נוספות)

העולם המודרני בעזרת כל הכלים הטכנולוגיים יצר רגושים שונים וסביבם כסף רב... החל מתחרויות ספורט בכל התחומים, וכלה בספר השיאים.
והרי לא יכול להיות ששיאן עולמי בזחילה יגיע להשגי ג'וק בינוני או בעל מדלית זהב בריצה, שחיה, קפיצה לא יגיע לתכונות בעלי חיים אלו ואחרים.
היהדות מציעה את הפתרון, "כי על מוצא פי ה' יחי' האדם" הערכים והתובנות האמיתיות ממרום, הם הם הלַמָה, המֵעבר ללחם ולצורותיו השונות, קרבת אלוקים ע"י הליכה בדרכיו. חסד, אמת, צדק ושיוויון הנובעים מהנחיה אלוקית, מערכת מסודרת ומושלמת המקיפה את כל חיי האדם בכל גיל ותקופת שנה, היא היא ממלאת את הנשמה ומעלה את רוח האדם.

בימים אלו ימי הנחמה והתקוה לבנין ירושלים והמקדש וקבוץ פזורי הגולה, נחוש היטב את נצחיותו של מוצא פי ה'.

 אשרינו שחידת החיים פתורה בפנינו.
שבת שלום!