עם אוכל לא משחקים!
עם אוכל לא משחקים!
אבל ניתן, בהחלט, לשחק עם צורת הגשתו, עיצובו ואופן הגשתו.
טיפים קלים לשדרוג מנות החג, שיהפוך את שולחן החג למסוגנן ולמעוצב.
ה'טרנד' הירוק ומוביל הירק אוחז היטב בקצות השולחן המערבי. מתוקף כך- יש לנו הרבה מיני 'פרי העץ' ו'פרי האדמה' בסעודות השונות שאנו עמלות לטרוח על הכנתן. מה עושים איתם?
שדרוג קל ומראה נהדר [צלם]
כל ירק שמאגדים לאלומה הופך להיות קישוט בצלחת. לדוגמא:
• נוטלים חופן בצלים ירוקים, חותכים את חלקם הירוק בזווית, עד שנותרים מהם כ-3 ס"מ.
את החלק הלבן חותכים בסכין לרצועות דקות, כך שלא ייפרד מהגבעול הירוק. מהדקים את החלק הירוק באטב כביסה ושמים בקערת מים עם קרח למספר שעות, עד שהרצועות הלבנות מסתלסלות. מורידים את האטב ומקשטים כל צלחת בקישוט שנוצר.
יצירת פאר.
• קושרים יחד באמצעות חוט רפיה חופן של ירקות תבלין כמו: פטרוזיליה, בזיליקום, נענע וכדומה. אופציה נוספת היא גבעולי אספרגוס קשורים ביחד ברצועה של בצל ירוק או עירית. כך ניתן גם לחתוך פלפל אדום לרצועות דקות ולקשור ביחד עם רצועה של עירית.
• מקלפים קליפת הלימון בקולפן חד מהחלק העליון סביב סביב, עד שנשארת בידינו רצועה ארוכה ברוחב של סנטימטר. הקליפה צריכה להיות מורכבת רק מהחלק הצהוב ולא הלבן. לוקחים את הרצועה וכורכים מסביב במעגלים מהודקים עד שנוצרת שושנה.
שתהיה לכולנו שנה טובה, מתוקה ויפה!