עורכים שולחן
עורכים שולחן
לכבוד החגים: טיפים ורעיונות לעיצוב וקישוט שולחן החג, יפה, מסוגנן ומכובד.
עריכת שולחן לקראת החג היא משהו שכולנו אוהבות להשקיע בו. עוד 'קשקוש' מפה או משם, הצבת הצלוחית בזווית מענניינת ותחיבת המפית באופן שונה, ו- השולחן נראה אחרת. השאלה- כיצד מגיעים לתוצאה מקסימלית במינימום השקעה.
מעט השקעה, והשולחן נראה אחרת [צלם]
אז, הנה, מספר כללי ברזל חשובים עוד לפני שמתחילים לסדר ולארגן:
• הכלל החשוב ביותר בסידור שולחן הוא אחידות. ברגע שהפריטים מסודרים בצורה עקבית, השולחן נראה מסודר ומרשים, לכן גם אם לא כל הכלים זהים, עדיף לסדרם בסדר עוקב.
• קישוט השולחן צריך להיות בהתאם לפריטים שיש לנו בבית, ובהתאם לסוג הארוחה.
• השולחן צריך להיראות מרשים כבר ממבט ראשון, וכל מה שצריך לשם כך- זו מעט יצירתיות.
• פרחים יכולים ליצור הרמוניה ומקוריות, רוגע וצבעוניות משלימה. זר גדול עם גוון אחד דומיננטי יכול להיות מונח באמצע השולחן, ובכך להוסיף למרכזיות ולפוקוס שלו. ניתן להשתמש בפרחים גם כחלק בלתי נפרד של עיצוב המנות ולפזרם בנפרד לכל סועד.
• נרות לאורך השולחן יכולים להשוות אוירה ביתית וחמימה, כאלמנט קישוט מרכזי.
• ניגודיות בעיצוב יכולה ליצור עניין ומתח עיצובי. שילוב של כלים מעוגלים ושקופים עם נרות בתוך קוביות מרובעות, או שילוב של צלחות מרובעות המרמזות על השפעה מהמזרח הרחוק, עם עלים טבעיים בעלי קוים רכים ומעוגלים, יכולים ליצור שולחן מקורי וייחודי.
המידע באדיבות שירלי טוראל, מנהלת תחום אדריכלים 'מטבחי רגבה'