יום חמישי י"ח באדר ב תשפ"ד 28/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

יש לי מושג

'אשרי העם יודעי תרועה'

כ"ב בניסן - היום בו כבשו ישראל את יריחו בתרועות שופר!

מ. פרידמן כ"ב בניסן תש"ע - 06/04/2010 06:00
יריחו הייתה המבצר הכנעני הראשון שבני ישראל נתקלו בו אחרי שעברו את הירדן, היא שמרה על מבואות הדרכים להרי יהודה ובנימין. יריחו הייתה מבודדת ורחוקה משכניה, שוכנת באזור בלתי פורה ומאוכלס רק בחלקו. מצב זה היה, כמובן, לטובת עם ישראל.

יריחו הייתה השער המזרחי לא"י ושימשה כמקשרת בין המחצית הדרומית של א"י ובין עבר הירדן. על ידי ההחזקה בה, הבטיח יהושע לעצמו קשר עם השבטים הנשארים בעבר הירדן.  ונוסף לכך - ניתק כל קשר אפשרי בין הכנענים לבין בעלי בריתם בעבר הירדן.

תושבי יריחו, לא נקפו אצבע לשם הגנתם אלא הסתגרו בתוך עירם, נעלו את שערי החומות

ובטחו בחוזקם. 

הביצורים היו נשק ההגנה העיקרי של הכנענים. ערי המבצר היו מוקפות חומה עבה - אחת או שתיים, ומוגנות ע"י מגדלי שמירה גבוהים. בבניין החומות היו סגנון בנייה ואופי מיוחדים: נבחרו לתכלית זו אבנים כבדות ככל האפשר, שסותתו סיתות גס והונחו זו על גבי זו כנדבכים בלתי סדירים, והסדקים מולאו באבנים קטנות. לבסוף טייחו את הכל בטיח חימר.

יריחו הייתה מוקפת גם היא ביצורים, מה גם שהייתה זקוקה להם, שכן הייתה מנותקת מעזרה צבאית מבחוץ ונאלצה לסמוך על כוחה שלה בלבד. כיצד אם כן הצליחו עם ישראל לכבוש את יריחו המבוצרת?

על פי הנכתב בספר יהושע, הקיפו בני ישראל את חומות העיר במשך שבעה ימים, נשאו עמם את ארון ברית ה' ההולך לפניהם בדרך, תקעו בשופרות - והחומה נפלה מאליה. וכך נפלה העיר בידיהם. וכך כתוב: "והיה במשוך בקרן היובל בשמעכם את קול השופר, יריעו כל העם תרועה גדולה ונפלה חומת העיר תחתיה".