יום חמישי י"ח באדר ב תשפ"ד 28/03/2024
חפש
  • טורקיה על המשט: תקרית בין ידידות

    דיפלומטים טורקיים שהגיעו לוושינגטון הסבירו, כי טורקיה תמשיך לנהל יחסים דיפלומטים קרובים עם ישראל, וכי היא רואה את תקרית המשט כ"תקרית בין ידידות". ההבהרה מגיעה על רקע אזהרתו של אובמה לארדואן

    להמשך...

בראי היום

  • חג הסוכות

    Nati Shohat

    חג הסוכות משופע במצוות רבות, מצוות סוכה מצוות ארבעת המינים ומצוות שמחת החג, מצוות חג זה חביבות ביותר על עם ישראל שמזיל מאונו והונו לקיים את מצוות החג בהידור.

    למאמר המלא...

מקומון

  • מי מתנכל למשרד התברואה?

    שמואל בן ישי - חדשות 24

    גורמים עוינים הציתו אש זדונית שכילתה את משרד אגף התברואה בעיריית ירושלים. המשטרה בודקת את הקשר בין המקרה למקרי האלימות האחרים שנראו בימים האחרונים בירושלים

    לכתבה המלאה...

נסיונות

  • וויתרתם? תקבלו

    לכתבה המלאה...

מקום ואתר

  • הכל אודות ים המוות

    Yechiel

    בימים האחרונים מנפץ מד"א את התובנה, לפיה אי אפשר לטבוע בים המלח, בגלל הציפה שבו. מסתבר שהסיבות לטביעה בו הן אחרות לגמרי, ורק השנה מת בו אדם אחד. יחיאל בראון מספר הכל אודות הקבר הכי נמוך בעולם. מרתק

    לכתבה המלאה...

הצטרף לרשימת תפוצה

נא הכנס מייל תקני
הרשם
הצטרפותכם לרשימת התפוצה – לכבוד היא לנו, בקרוב יחד עם השקתה של מערכת העדכונים והמידע תעודכנו יחד עם עשרות אלפי המצטרפים שנרשמו כבר.
בברכה מערכת 'עולם התורה'

יש לי מושג

'נִשְרַף אִין אִיטָלִי'

מריבה בין שני נוצרים, לגבי הדפסת ספר קודש, הביאה לשריפת התלמוד השניה בגודלה בהסטוריה, זאת כמובן, בעזרתם של... יהודים מומרים

נ. ליברמן ה' בכסלו תש"ע - 22/11/2009 06:04
שריפת התלמוד השניה בגודלה, לאחר שריפת התלמוד הגדולה שבפריז, התרחשה באיטליה, לאחר ששני בעלי דפוס מתחרים שהיו נוצריים, הסתכסכו ביניהם על הדפסת ספר יהודי, ספרו של הרמב"ם.

בין שני בעלי בתי הדפוס: אליזה בראגאדיני ומרק אנטוניו יושטיניאני, התגלע  וויכוח לגבי הדפסת ספרו של הרמב"ם, והוא שהוביל לריב ולהלשנה הדדית אצל האפיפיור מרקלוס השני, כי: בית הדפוס היריב מדפיס ספרים בהם כלולים דברי בלע נגד הנצרות.

האפיפיור הקים 'וועדת חקירה' בעניין, אשר ניזונה מתרומותיהם של מומרים, כחננאל דה פאוליניו, שלמה רומנו, יוסף מורו צרפתי ומומרים נוספים, אשר צידדו בטענה. לפי ממצאי הוועדה גזר האפיפיור על החרמת כל ספרי התלמוד, שלפי מסקנות הוועדה 'נושאים דברים בגנות הנצרות', והורה על שריפתם, שהתבצעה בכיכר המרכזית ברומא, 'קמפו דה פיורו', ביום ראש השנה, א' בתשרי, חמישה ימים בלבד לאחר שהועלה על המוקד במקום זה גר צדק יהודי.

השריפה הפומבית שהתרחשה ברומא נתנה את האות לפתיחת מסע של שריפות, שהתקיימו במקומות רבים נוספים בכל רחבי איטליה זמן מה לאחר מכן: בולוניה, אנקונה, פיררה, ראוינה, מנטובה, כרתים, קורפו ושש שנים מאוחר יותר גם בקרמונה.

בשריפות אלו נשרפו עשרות אלפי ספרי קודש, ביניהם כל אלפי העותקים של רבי יהודה בן שמואל לירמ"ה, מחבר הספר 'לחם יהודה', ורק לאחר שנאלץ לכותבו מחדש, מצא עותק בודד מגרסתו הקודמת.